sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pieniä mietteitä.

Olen tässä viimeaikoina vähän mietiskellyt, mitä tekisin tämän yritykseni kanssa toukokuun jälkeen. Selvää on, että tuotteita aion myydä ja tehdä. Mutta teenkö niitä toiminimellä, vai yksityishenkilönä, siitä en tiedä. Mietin myös kenties uutta nimeä. Jotakin vähän.. hmm kansainvälisempää, vaikken nyt varsinaisesti ole ulkomaille tuotteita myymässä. Nykyinen nimi kuitenkin syntyi ajatuksella, että "jos minulla olisi ompelimo, mikä sen nimi voisi olla.." kun taas yritykseni muodostui enemmän omien tuotteiden suunnitteluun ja tekoon. Mielestäni nimi ei ehkä ole siihen tarkoitukseen niin hyvä. Tässä vaiheessa nimen vaihto olisi myöskin vielä helppoa, koska ei näitä minun tuotteita nimen takaa pahemmin tunneta. Ainoa vaan, että sitten olisi taas se pirullinen urakka miettiä uutta nimeä. Jotakin on kyllä pyörinyt jo mielessä, lähinnä muunnoksia Neidonompeleesta ja omasta nimestä. Neito Desing houkuttelisi, mutta ainakin avopuolisoni tyrmäsi sen täysin :D.
Muutenkin on taas elämässä pieni käännekohta, kun opinnot taas loppuvat. Tällä kertaa jopa ihan oikeaan ammattiin, ja se on jotenkin hermostuttava ajatus. Nyt kun haen töitä, en olekaan enää harjoittelija, jolta virheet on sallittuja, vaan "ammattilainen". Jokseenkin tympii tämä nykyinen koulutussysteemi, kun olet käynyt koulun, mutta silti pitää tehdä alan töitä kenties vuosia, ennenkuin olet täysi ammattilainen. (Toki tietysti ammattilainenkin voi kehittyä, ja ainakin tällä alalla oppii aina uutta.) Ja sittenkun opiskelee alaa, jossa oman alan työt ovat enemmän kuin kiven alla, jää sen taidon oppiminen omiin käsiin. Suoraan sanottuna, olisin opiskellut mieluummin pitempään, ja kerennyt saamaan jo koulussa lisää ammattitaitoa. Mutta onneksi nykyisin on myös aikuisopintoja, ja ja työkkärin työharjoittelukin mahdollisia. Ainakin jos en pääse Muotoiluakatemiaan, minne ajattelin tänä keväänä hakea.
Tämä yrittäjyyskin kiinnostaa,  mutta on vaikea kuunnella omia haaveitaan, kun lähipiiriltä olen tottunut että "pääasia että löytyy töitä ja niitä riittää". Tottakai se näinkin on, mutta toisaalta en haluaisi päätyä siihen pisteeseen, että joskus vanhana kadun sitä, kun en koskaan edes yrittänyt toteuttaa unelmiani.Pitäisi vain muistaa välillä muiden lisäksi kuunnella itseäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti